fbpx
De ce ai nevoie de un designer

Designer-De ce ai nevoie de un designer de interior?

Bună, numele meu este Lavinia Niță, colaborator Alpha Home, și sunt arhitect de interior, iar în acest articol vom discuta puțin despre avantajele angajării unui designer/arhitect de interior.

Poate te întrebi: Care este diferența între designer și arhitect de interior? Diferența estențială este școala ce au făcut-o. Unul din lucruri, este că arhitecții sunt învățați din școală importanța structurilor și cum poate afecta întreaga clădire demolarea unui zid interior.

Acest lucru un designer de obicei nu îl va ști. Practic arhitecții înțeleg structura mai mult, ceea ce este de un real folos în orice amenajare de interior.

Ok, să trecem la motivele pentru care ai avea nevoie de un specialist în amenajări interioare.

De ce ai nevoie de un specialist în amenajări interioare

  • În primul rând un arhitect de interior va ușura procesul de conturare a spațiului. Face asta prin realizarea unui plan real întocmit pe baza măsurătorilor de la fața locului și propunerea zonelor, chiar a recompartimentării unor spații.
  • Va stabili împreună cu beneficiarul necesarul dar și compoziția cromatică sau a stilului general agreat de client. Acest lucru poate clientul nu îl știe, însă prin întrebări și fotografii cu alte spații, arhitectul poate ajuta clientul să își definească mai bine stilul amenajării interioare la care să se aștepte.
  • Bugetul, un aspect foarte important pentru toată lungime proiectului de amenajare interioară. Este ideal ca acesta să fie stabilit de la început, pentru a ne putea încadra cu fiecare etapă a proiectului.
  • După aceste discuții, arhitectul va amplasa spațiul in 2D, respectiv 3D, realizând un concept și un flux al spațiului bazat pe nevoile comunicate anterior. După care, conceptul va prezenta clientului soluții estetice și tehnice de design și decorațiuni interioare.
  • Conceperea unui sistem electric și de iluminat adaptat la funcția fiecărei încăperi în parte (în unele cazuri unde este existent, doar adaptări), alegerea corpurilor de iluminat.
  • Conceperea unui plan pentru instalația sanitară: Pozițiile corpurilor sanitare, respectiv planuri cotate, oferte de la colaboratori cu obiectele sanitare propuse.

Asta nu este tot, un designer de interior, te mai ajută cu

  • Conceptul compozițional al finisajelor, pardoseli, pereți, tavane, măști de rigips și placările băilor.
  • Proiectarea și alegerea mobilierului.
  • Alegerea materialelor decorative (perdele, draperii, covoare, tapet, etc.).
  • Un arhitect de interior va avea în vedere întregul proiect, nu doar anumite etape, pentru a păstra conceptul dar și soluțiile tehnice.
  • Simulări 3D a fiecărei camere.
  • Punerea în legătură cu persoane de specialitate, ateliere, magazine de profil, website-uri și chiar asistența în alegerea unor materiale.
  • Prezența arhitectului de interior pe șantier în etape cheie este vitală, unul din motivele fundamentale pentru care ai avea nevoie de arhitect de interior sunt vizitele pe șantier.

În final orice specialist pasionat de ceea ce face, dorește ca beneficiarul să aibă armonia și confortul unei amenajări interioare funcționale și cu bun gust

Vezi mai multe articole de genul acesta.

Urmărește-ne și pe facebook.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Buna,

Te putem ajuta cu ceva?